Thermische olie is de specialiteit van ons bedrijf. Voor advies, chemische analyses, levering van alle synthetische thermische vloeistoffen, thermische installaties, en systemen, vindt u in

Rodun International BV de juiste partner.

Hoe wij werken

Onze Thermische olie producten zijn van de hoogste kwaliteit die men kan krijgen. Zodra het juiste product voor uw toepassing is gekozen, kunt u er zeker van zijn dat het product de installatie een zeer lange levensduur geeft, op voorwaarde dat de installatie onder de juiste omstandigheden werkt. Regelmatige analyse van oliemonsters zal u de huidige conditie van de vloeistof geven. Indien corrigerende maatregelen nodig zijn, zal dit uit de analyse blijken om de levensduur en de veiligheid van de installatie te verlengen.

WAT WE DOEN

Installaties

In elke thermische olie-installatie zijn alle circuits beveiligd tegen overdruk, te hoge en of te lage temperatuur, en wordt de vloeistofstroming (flow) constant gemeten. Bij het uitvallen van de pomp(en) wordt automatisch de ketel uitgeschakeld om oververhitting en of verbranding van de thermische olie te voorkomen. Thermische olie-installaties die opereren boven de 350°C kunnen naast de vloeistoffase ook in de gasfase van de thermische vloeistof werken, afhankelijk van de wens van de klant of het ontwerp van de installatie.

Olie analyse

Warmteoverdrachtvloeistoffen worden gebruikt in vele industriële verwarmings- en koeltoepassingen, waaronder olie- en gasindustrie, chemische industrie, farmaceutische industrie, kunststofindustrie, voedsel- en drankenindustrie, hernieuwbare energie en technologieën, en meer. Om de maximale levensduur van het systeem voor warmteoverdrachtsvloeistof te garanderen, wordt jaarlijkse vloeistofmonster-name, testen en analyse aanbevolen.

Vloeistoffen

De thermische olie dient, afhankelijk van de warmtebehoefte, van een goede tot uitstekende kwaliteit te zijn. De olie kan in verschillende typen en voor verschillende doeleinden ingezet worden. De verschillende typen zijn te onderscheiden in minerale en synthetische thermische olie, afhankelijk van de toepassing en meestal ook in combinatie met de gewenste temperatuur.

Olie beheer

De Therminol producten waarmee wij werken zijn van hoge kwaliteit. Indien u de juiste stappen onderneemt kennen ze een lange levensduur. Door middel van een chemische analyse kunnen we zien of de olie in een uitstekende of minder goede conditie is. Als laatstgenoemde het geval is, geven wij advies zodat u maximaal rendement uit uw thermische olie haalt. Wij staan voor veiligheid en zorgen dat uw business optimaal kan functioneren.

GESCHIEDENIS

Wij kijken niet naar de historie wij kijken alleen naar de toekomst en alle mogelijkheden die er zijn.

Wij hebben vele jaren kennis binnen Rodun International BV over Thermische olie, vloeistoffen en de werking van Thermische olie Systemen.
Rodun International BV kan u voorzien van een heel pallet aan oplossingen. Ons uitgebreide netwerk van partners is eindeloos voor elke vorm van ondersteuning die er nodig is.

Uw geschiedenis is onze toekomst.

Op dit moment levert ons bedrijf aan de chemische, petrochemische, farmaceutische, scheepvaart, offshore en voedingsmiddelenindustrie, maar ook aan drukkerijen, verf-, wasserij-, brouwerijen en andere industrieën die hun installaties gebruiken voor hun productieproces.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rodun International BV.

TOEPASSINGEN

Enkele voorbeelden van de toepassingen waar wij werkzaam in zijn.

Samenwerken met Rodun

Als ondernemer wil je graag zo duurzaam mogelijk te werk gaan. Daar zijn wij het volledig mee eens. De juiste aandacht voor alle thermische installaties kan veel geld op onderhoud besparen. Hierbij is de keuze van de thermische olie essentieel. Wij helpen u graag aan een olie die het beste is voor uw installatie. Wij leveren een advies op maat en u profiteert zo lang mogelijk van uw thermische olie. Wel zo duurzaam! Specifieke vraag over uw thermische systeem of installatie? Bel of mail ons gerust voor advies.